vineri, 20 septembrie 2013

Manipularea şi infatuarea

Şeful Mişcării Legionare, Serban Suru:

.........MANIPULAREA, SEMIDOCTISMUL ŞI INFATUAREA
- Când manipularea se combină cu semidoctismul, infatuarea şi dorinţa de a te remarca cu orice preţ -

- De peste o săptămână circulă pe internet o ştire "nemaipomenită": Brâncuși a turnat în bronz portretul Căpitanului. Iniţiatorul ştirii este fabulatorul de idei Ion Coja. După el, toți marii lideri de organizaţii aşa-zis legionare sau prolegionare, au răspândit fenomenala "ştire", căci de, aceştia din urmă cunosc cel mai bine atât istoria veche a ML cât şi cea nouă, recentă, despre care dau lecţii în dreapta şi în stânga, ca adevăraţi "legionari" ce fac "totul" pentru ţărişoara lor, chiar dacă ei la origine sunt ţigani, bozgori, de rit vechi etc. Şi acum realitatea: Portretul în bronz al Căpitanului nu îi aparţine lui Brâncuşi ci unui profesor de la Institutul de Arte din Bucureşti. A fost făcut pentru ML la comanda acesteia în 1994.
A fost expus în nenumărate locuri, inclusiv la comemorările Căpitanului de la biserica "Ilie Gorgani", la expoziţia Centenarul naşterii Căpitanului - 1999 de la Sala Dalles din Buc. şi chiar de curând, în urmă cu nici un an, la sediul Partidului "Totul Pentru Ţară". Poze ale bustului au apărut de-a lungul vremii în nenumărate ziare şi reviste, inclusiv în revista noastră "Obiectiv Legionar" sau în revista "Puncte Cardinale". Chiar şi pe pagina de facebook a Mişcării Legionare a fost postată o poză a portretului cu explicaţiile de rigoare(vezi: Portret in bronz al Căpitanului)

Corneliu Zelea Codreanu
Bronz - 1994
      Astfel, pentru a nu ştiu câta oară, se dovedeşte că liderii diverselor organizaţii cu pretenţii legionare, lideri care pozează în a tot cunoscători ai fenomenului legionar, mai ales al celui de după 1989, nu sunt în realitatea decât nişte semidocţi infatuaţi care manipulează cu inconştienţă şi care, cu rare excepţii, nu se citesc decât pe ei înşişi. De, celebrul Copy and Paste - fără nici un fel de minimă verificare, este specific impostorilor.
Aici articolul iniţial al lui Ion Coja: "La aniversară..."
Iar aici, un site de limba rusă care pune poza color chiar în josul paginii: Nationalism.